четверг, 21 апреля 2022 г.

                                                      22  квітня

                    Страсна  п'ятниця


   У цей день Ісус Христос, засуджений до розп'яття, з терновим вінком на голові ніс свій хрест на Голгофу, де згодом на ньому був розп'ятий.

В ніч на Страсну П'ятницю в церквах проходить служба, що звуться "Дванадцятьма Євангеліями". Вона починається близько 8 вечора і триває всю ніч. Богослужіння включає прочитання євангельського оповідання, яке розповідає про страждання Ісуса Христа.

О третій годині дня з вівтаря виносять Плащаницю і встановлюють у центрі храму на помості, прикрашеному квітами і пахощами. Під час вечірньої служби Плащаницю обносять навколо храму, в якому віряни стоять зі свічками в руках.

З вечірньої служби приносять додому 12 свічок, які розставляють в різних частинах житла. Їм треба дати догоріти до кінця. За переказами, це принесе достаток у дім удачу, радість і добробут на наступний рік.


МАТЕМАТИКА
Підручник с.119






УКРАЇНСЬКА  МОВА
Підручник с.103  Вправи 288,289
Вправа
Спишіть  сполучення  слів,  вставляючи  замість  крапок  службові  слова.
Підійдіть  (до  чого?)____моря,  плавали  з  (ким?)____  мамою,  кораблик  (з чого?)____  дерева,  сховався  (за  чим?) ____  деревом,  покласти  (куди?) ____  стіл.

Я  ДОСЛІДЖУЮ  СВІТ
Підручник с.88-90  
Друкований  зошит с.57-58
Що  непідвладне  часові?
Потренуй увагу — знайди малюнок — двійник розташованого в лівому верхньому кутку. Поясни свій вибір. Можеш залучити до тренувань рідних. Їм має сподобатися!

СІМ  ЧУДЕС  ЛЬВОВА

Комментариев нет:

Отправить комментарий